zondag, mei 19, 2024

Bitcoin blijft de populairste coin onder beleggers om in te investeren

Must Read

Cryptobeleggingsfondsen kenden een periode van expansie in juli, gevolgd door een krimp. Onlangs was er een lichte toename van kapitaalvlucht, maar twee weken geleden vertrok er een grotere hoeveelheid geld. Er is nu echter een kleine groeitrend.Volgens CoinShares kan de groei in cryptofondsen worden toegeschreven aan een daling van de inflatie.

Dit geeft hoop dat de Amerikaanse Federal Reserve de rentestijging misschien een halt toeroept, wat beleggers als positief ervaren voor cryptocurrencies en andere risicovolle activa. Het grootste deel van het geld stroomde terug naar bitcoin (BTC), namelijk $27 miljoen. ETP’s die short gaan op bitcoin en in waarde stijgen wanneer bitcoin in waarde daalt, zagen daarentegen een daling van $2,7 miljoen.

XRP volgt op de voet

De belangstelling voor bitcoin is toegenomen, terwijl XRP en Solana (SOL) hun kracht hebben behouden. Ethereum ETP’s zagen een groei van $ 2,5 miljoen, maar de instroom voor XRP en Solana was beperkt met respectievelijk $ 0,5 miljoen en $ 0,4 miljoen. Litecoin (LTC) liet ook een positieve groei zien met $0,1 miljoen. De meeste andere munten vertoonden geen verandering.CoinShares benadrukte eerder de focus op altcoins, omdat zij de enige bron van groei waren, terwijl bitcoin ETP’s krompen. De recente verschuiving in focus suggereert echter dat investeerders bitcoin weer verkiezen boven altcoins.

Hoewel het totale marktvolume laag blijft, heeft de grote belangstelling voor cryptocurrencies geleid tot een lichte groei. Deze groei is echter nog steeds relatief klein en vertegenwoordigt slechts 0,08% van de totale beheerde fondsen, die meer dan $ 36 miljard bedragen.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img