zondag, mei 19, 2024

Koers Bitcoin bereikt hoogste punt van dit jaar

Must Read

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder die bekend staat om zijn Spot Bitcoin ETF applicatie, spreekt zijn bezorgdheid uit over de staat van de Amerikaanse economie. Volgens Wei Li, hoofdstrateeg van BlackRock, bevindt het land zich momenteel in een recessie. Traditioneel wordt een recessie gedefinieerd als twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei van het bruto binnenlands product (BBP).

Wei Li stelt echter dat de recessie gebaseerd is op twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei van het bruto binnenlands inkomen (GDI) in plaats van het BBP. Ze benadrukt op LinkedIn dat ondanks een relatief sterk BBP, gegevens van de BlackRock Business Indicator (BBI) wijzen op een recessie. Wei Li merkt op dat werkloosheid niet langer een betrouwbare indicator is voor de gezondheid van de economie.

Zitten we al in een recessie?

De Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, erkent ook de discrepantie tussen het BBP en de BDI. Volgens de notulen van de FOMC van de rentevergadering van 14 juni uitten verschillende deelnemers hun bezorgdheid over de sterker dan verwachte BBP-cijfers in vergelijking met de zwakke BBI-gegevens. Ze suggereren dat het economische momentum misschien niet zo robuust is als het BBP aangeeft.

De vraag blijft of de Amerikaanse economie zich echt in een recessie bevindt. Als we kijken naar het reële bruto binnenlands inkomen (rGDI), dan is het antwoord ja. Het daalde met 3,3 procent in het vierde kwartaal van 2022 en met 1,8 procent in het eerste kwartaal van 2023, wat duidt op een technische recessie.

Historisch gezien heeft elke periode van negatieve groei van de BDI, ook tot in de jaren 1940, geleid tot een recessie. Daarom zou het ongebruikelijk zijn om deze keer een recessie te omzeilen. Het onderscheid tussen BBP en BDI ligt in hun focus. Het BBP meet de waarde van goederen en diensten die in een land worden geproduceerd, terwijl de BDI het inkomen meet dat door inwoners wordt verdiend, ongeacht waar het wordt verdiend.

Concluderend kan gesteld worden dat de Amerikaanse economie zich inderdaad in een recessie bevindt op basis van de GDI, en dat de gevolgen geleidelijk voelbaar zullen worden. Ondanks de huidige markteuforie en het optimisme dat de Federal Reserve de inflatie kan beheersen zonder een recessie te veroorzaken, voorspelt dit misschien niet veel goeds voor Bitcoin.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img