zondag, mei 19, 2024

Hoge verwachtingen voor 2023 ten aanzien van crypto-hedgefondsen

Must Read

Volgens een recent onderzoek van Price Waterhouse Coopers (PwC) is de meerderheid van de crypto-hedgefondsen optimistisch over de toekomst. Ze geloven dat de cryptoprijzen die van 2022 zullen overtreffen. Vooral Bitcoin heeft een sterke opwaartse trend doorgemaakt, met een prijsstijging van 85 procent in 2023.In dezelfde periode steeg de totale market cap van de crypto-industrie van 828 miljard dollar naar 1,25 biljoen dollar, waarbij Bitcoin goed is voor de helft van die waarde.

Ondanks de marktvolatiliteit en de ineenstorting van een aantal gevestigde spelers, stelt het PwC-rapport dat crypto naar verwachting goed zal blijven presteren in 2023, aldus John Garvey. Interessant genoeg vond het onderzoek een daling in het percentage traditionele hedgefondsen dat in crypto investeert, van 37 procent naar 29 procent in 2023. PwC schrijft deze daling vooral toe aan regelgevings- en juridische kwesties in de Verenigde Staten.

De fondsen die al in crypto hebben geïnvesteerd, lijken echter een hernieuwde intentie te hebben om hun investeringen vast te houden of uit te breiden, ondanks de uitdagingen waar de markt voor staat. Het rapport is gebaseerd op twee afzonderlijke onderzoeken, een met 131 cryptofondsen en een ander met 59 traditionele hedgefondsen.

Minder interesse in traditionele crypto’s

Traditionele hedgefondsen tonen minder interesse in traditionele cryptocurrencies en richten zich in plaats daarvan op tokenisatie. Ongeveer 25 procent van deze fondsen onderzoekt momenteel mogelijkheden om traditionele activa te tokenen.Terwijl traditionele fondsen vorig jaar investeerden in niet-fungibele tokens (NFT’s), is er dit jaar geen sprake van een dergelijke activiteit. Dit geeft aan dat de hype rond NFT’s is geluwd, in ieder geval binnen de traditionele financiële sector.

Al met al kan worden geconcludeerd dat deze specifieke groep investeerders nog steeds interesse heeft in cryptocurrencies. Bovendien heeft de recente aanvraag van BlackRock voor een Spot Bitcoin ETF hun interesse waarschijnlijk nog meer aangewakkerd.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img