zondag, mei 19, 2024

Bitcoin breekt door de 31.000 maar verliest in  marktaandeel

Must Read

Bitcoin (BTC) overschreed gisteren met succes de drempel van $31.000, gedreven door het nieuws over de rechtszaak tegen Ripple (XRP). Hierdoor steeg de prijs van bitcoin naar $31.850, waarmee de hoogste waarde van dit jaar werd bereikt.Kort daarna trok bitcoin zich terug naar $31.000 voordat het een lichte stijging doormaakte. Het lijkt er echter op dat $31.500 nog steeds aanzienlijke weerstand biedt.

Op dit moment daalt bitcoin naar $31.125 op Binance en €27.768 op Bitvavo. Dit vertaalt zich in een stijging van de bitcoinprijs met 2,7% vandaag. De totale marktkapitalisatie staat op $606 miljard, waarbij bitcoin 48,5% domineert. De Fear & Greed Index staat op 60, wat wijst op een staat van hebzucht.

De uitkomst van de rechtszaak tegen Ripple en de dominantie van bitcoin

Ripple behaalde een gedeeltelijke overwinning in zijn juridische strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC), waardoor de cryptocurrency markt de langverwachte impuls kreeg. Toch leidt deze ontwikkeling de aandacht voorlopig naar altcoins.

Hierdoor blijft de bitcoinprijs iets achter, waardoor de dominantie van BTC afneemt van 50% naar 48,5%. Desondanks brak bitcoin eindelijk uit de range waarin het zich al drie weken bevond.

Angst voor Inflatie

De inflatie koelt af en zorgt ervoor dat aandelenmarkten zoals de S&P 500 stijgen. De S&P 500 is year-to-date met 17,5% gestegen en is daarmee een van de sterkste starters van de afgelopen 20 jaar. Goud daarentegen heeft het de laatste tijd moeilijker gehad, met een prijsdaling van 0,25% en uitstroom uit goud exchange-traded funds in juni. Goud herstelt zich echter in juli en staat momenteel 2,4% hoger voor deze week.

Het is vermeldenswaard dat goud een hoge negatieve correlatie heeft met de Amerikaanse dollar, die al maanden een neerwaartse trend vertoont. Investeren in goud is nu extra aantrekkelijk omdat GoldRepublic nieuwe gebruikers 1 gram goud cadeau doet ter waarde van bijna 60 euro. Door een account aan te maken en voor 100 euro aan goud, zilver of platina te kopen, ontvangen gebruikers deze gram goud op hun account.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img