dinsdag, april 16, 2024

Koers Bitcoin bereikt cruciaal punt: kan deze week definitief doorbreken

Must Read

Bitcoin (BTC) bereikte kortstondig $30.400, daalde daarna naar $29.700 en slaagde er niet in om boven $30.000 te blijven. De prijs overtreft nu echter de weerstand op $29.800.Momenteel staat de BTC prijs op $29.862 op Binance en €26.942 op Bitvavo. Dit vertegenwoordigt een prijsdaling van 0,3% vandaag, met een totale marktkapitalisatie van $ 580 miljard en een dominantie van 48,5%. De Fear & Greed Index geeft een niveau van 55 aan, wat duidt op hebzucht.

De markt verwacht deze week meer volatiliteit vanwege de komende bijeenkomst van het Federal Open Market Committee (FOMC), waar de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, haar besluit over de rentetarieven bekend zal maken. De meerderheid van de markt, ongeveer 99%, verwacht een renteverhoging van 0,25%.

Hoewel dit een negatieve invloed kan hebben op de prijs, is het goed om op te merken dat bitcoin eerder positiever dan verwacht heeft gereageerd op een renteverhoging. Daarnaast zal de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell cruciaal zijn, omdat die hints kan geven over de vraag of er dit jaar een tweede renteverhoging komt of dat dat plan is opgegeven.

Het wordt een zeer drukke week

Deze week komen er meer macro-economische gegevens vrij. Daarnaast krijgen we ook het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, PCE inflatiecijfers, werkloosheidscijfers en de start van het winstseizoen met kwartaalrapporten van grote techbedrijven. Daarnaast wordt woensdag de moeilijkheidsgraad van bitcoin mining aangepast. Vorige keer bereikte het een nieuw record, maar deze keer zal het naar verwachting dalen, wat de druk op miners kan verlichten.

Verder heeft Bitcoin een mijlpaal bereikt met het delven van blok #800.000 in zijn blockchain. Deze informatie is afkomstig van analist Checkmate. Op dit moment zijn er ongeveer 19,437 miljoen BTC gecreëerd. In de loop van 14,5 jaar zijn er 867 miljoen transacties geweest, waarbij gemiddeld $126,4 per transactie is verstuurd, wat resulteert in een duizelingwekkend totaal van $109 biljoen.Er wordt geschat dat ongeveer 1.457 BTC, gelijk aan ongeveer 7,5% van het totale aanbod, voor altijd verloren kan zijn gegaan. Bovendien hebben langetermijnhouders ongeveer 14,5 miljoen BTC verzameld, oftewel bijna 75% van de totale voorraad, die nu buiten exchanges worden gehouden.

Bitcoin wales geactiveerd

Onlangs zijn verschillende belangrijke bitcoin-wales, die verwijzen naar investeerders met aanzienlijke BTC-posities, in actie gekomen na een lange periode van inactiviteit. Volgens Lookonchain heeft één wale bijvoorbeeld voor het eerst in 11 jaar 1.037 BTC verstuurd. Een andere opmerkelijke gebeurtenis betreft een gigantische wale die tien jaar inactief is geweest en nu 1.413 BTC heeft verplaatst. De intentie achter deze beweging blijft onzeker, maar meestal worden walvissen wakker met de intentie om hun BTC-holdings te verkopen.

De huidige prijs van bitcoin wordt geconfronteerd met uitdagingen om niveaus boven $30.000 te handhaven, waardoor analisten voorzichtig zijn. Ze beschouwen de $29.500-grens als cruciaal, omdat het vermogen om daarboven te blijven een bullish signaal voor de markt kan zijn.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img