zondag, mei 19, 2024

Federale Reserve verhoogt zeer waarschiijnlijk de rente, wat betekent dit voor de Bitcoin?

Must Read

De bitcoinprijs is relatief stabiel gebleven op $29.786, met een lichte daling van 0,31 procent in de afgelopen 24 uur. Hoewel deze daling geen reden is voor onmiddellijke bezorgdheid, is het de moeite waard om op te merken dat het bullish momentum lijkt af te nemen.Er ontvouwt zich echter een meer zorgwekkende situatie in de Amerikaanse bankensector.

Twee ontwikkelingen beïnvloeden momenteel de Amerikaanse economie en kunnen leiden tot een bankencrisis. De eerste is de aanzienlijke daling van de deposito’s bij banken, zoals te zien is in de grafiek. Deze daling van 4,2 procent op jaarbasis is de snelste sinds de Federal Reserve deze gegevens bijhoudt.

In de voorgaande week werd maar liefst 78,7 miljard dollar opgenomen bij banken, wat de hoogste wekelijkse opname is sinds de bankencrisis in april 2023. Dit kan banken onder druk zetten en waarschijnlijk bijdragen aan een voortzetting van de desinflatie in de economie. Als mensen minder geld op de bank hebben staan, neemt ook hun vermogen om te consumeren af.

Hogere rentetaretarieven zorgen voor bezorgdheid

De kredietcreatie neemt aanzienlijk af doordat banken hun kredietactiviteiten terugschroeven als reactie op de toegenomen geldopnames. Deze voorzichtige aanpak wordt ook beïnvloed door de hogere rentetarieven, die het voor particulieren moeilijker maken om in aanmerking te komen voor leningen.Hoewel het aantal leningen en leases van commerciële banken nog steeds groeit, is het groeitempo aanzienlijk vertraagd. Dit geeft aanleiding tot bezorgdheid over een mogelijke herhaling van de periode tussen 2008 en 2010 toen deze indicator onder nul dook.

De scherpe daling van de kredietcreatie suggereert de mogelijkheid van een recessie, wat niet verrassend is gezien de plotselinge verschuiving van een rentepercentage van nul naar een percentage van 5,25 procent in de afgelopen 10 jaar.

In eerste instantie zou een recessie niet gunstig zijn voor bitcoin, omdat investeerders de neiging hebben om in zulke tijden op zoek te gaan naar “veilige activa”. In het geval van de Verenigde Staten gaat het dan meestal om de Amerikaanse dollar, die essentieel is om aan financiële verplichtingen te voldoen.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img