zondag, mei 19, 2024

Investeerders kiezen steeds vaker beheer Bitcoin in eigen hand te nemen

Must Read

Goldman Sachs, een prominente Amerikaanse investeringsbank, heeft een onderzoeksrapport uitgebracht waarin de recente trend wordt besproken dat houders van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zich afkeren van gecentraliseerde cryptobeurzen. On-chain gegevens laten een significante daling zien in het aanbod van beide cryptocurrencies op exchanges gedurende de maand juni, wat duidt op een voorkeur voor zelfbewaarneming.

Het aanbod van bitcoin op exchanges daalde met 4 procent en bereikte niveaus die niet meer zijn gezien sinds december 2022. Deze daling kan worden toegeschreven aan de zorgen van beleggers na de vorige shutdown van FTX, waardoor ze hun munten veilig stelden in self-custody wallets te midden van de onzekerheid op de markt. In het rapport wordt november 2020 genoemd als het vorige dieptepunt in het bitcoinaanbod op beurzen, net voordat de bullmarkt van start ging.

In het geval van ethereum daalde de hoeveelheid ETH op exchanges eind juni met 5,8 procent ten opzichte van het begin van de maand.

Regelgeving belangrijke oorzaak

Het rapport onderzoekt verder de redenen achter deze verschuiving naar zelfbewaarneming. Het erkent de uitdagingen op het gebied van regelgeving waarmee gecentraliseerde spotbeurzen worden geconfronteerd en de aanhoudende dreiging van cyberhacks en diefstal in de cryptomarkt. Deze factoren hebben de voorkeur van beleggers voor zelfbewaarneming vergroot, in overeenstemming met het populaire gezegde “niet je sleutels, niet je munten”.

Daarnaast heeft de implementatie van de Shapella update in april, waardoor investeerders ether met inzet kunnen terugtrekken uit stakingscontracten, bijgedragen aan de daling van ETH op beurzen. Het rapport merkt op dat investeerders nu liever ether inzetten dan het passief op exchanges te houden. Onlangs bereikte de hoeveelheid gestakete ether een nieuw record van 23,3 miljoen ETH.

Goldman Sachs onthult ook dat zowel Bitcoin als Ethereum een stijging in het aantal maandelijkse actieve adressen hebben doorgemaakt. Bitcoin zag een stijging van 15,5 procent, terwijl Ethereum een aanzienlijke stijging van 37,5 procent liet zien. De activiteit op de ketting kreeg ook een impuls, met een stijging van het dagelijkse gemiddelde aantal nieuwe adressen voor Bitcoin en Ethereum van respectievelijk 9,8 procent en 42,8 procent ten opzichte van mei.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img