zondag, mei 19, 2024

Bitcoin iets gezakt na uitspraken Federale Reserve

Must Read

Vandaag kende de prijs van bitcoin een lichte daling van ongeveer 1 procent, waardoor hij momenteel rond het niveau van $30.485 zweeft. Deze dip wordt vermoedelijk beïnvloed door de publicatie van de FOMC Minutes, de notulen van de meest recente rentevergadering van de Federal Reserve. De notulen onthulden dat er geen volledige overeenstemming was tussen de hoge functionarissen van de Federal Reserve over het handhaven van de rentetarieven op hun huidige niveau.

Tijdens de discussie spraken “sommige deelnemers” hun steun uit voor een renteverhoging van 0,25 procent, waardoor de rente binnen een bandbreedte van 5,25 – 5,50 procent zou komen. Hoewel dit niet gebeurde, geeft het aan dat er binnen de Federal Reserve verschillende meningen waren over het rentebesluit.

Hoe werkt dit de komende dagen mogelijk door?

Deze onenigheid binnen de Federal Reserve over de rentestrategie heeft ertoe geleid dat de markt de FOMC notulen als bearish heeft geïnterpreteerd. Als gevolg hiervan verwacht de markt nu nog een renteverhoging van 0,25 procent tijdens de komende rentevergadering, met een waarschijnlijkheidsschatting van 88,7 procent.

Voor bitcoin is de impact van dit nieuws op de prijs niet significant, maar het heeft wel uitdagingen gesteld aan het bullish sentiment. Als de rentetarieven het hele jaar door blijven stijgen, kan dit de bitcoinprijzen onder druk zetten en de kans op een recessie vergroten, die veel analisten al voorspelden voor 2023.

Tijdens een recessie stijgt de werkloosheid meestal, waardoor mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt activa gaan verkopen om aan hun financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Het is onwaarschijnlijk dat bitcoin deze verkoopgolf zou kunnen vermijden, waardoor de uitspraken van de Federal Reserve ongunstig zijn voor de digitale activa.

Aan de andere kant zou een nieuwe renteverhoging het begin van de langverwachte recessie kunnen versnellen, waardoor de Federal Reserve eerder moet ingrijpen met renteverlagingen. Als deze ontwikkelingen samenvallen met de BlackRock ETF en de halvering van de Bitcoin, kan dat verdere gevolgen hebben voor de markt.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img