dinsdag, april 16, 2024

Onderzoek Reflexibility: Bitcoin doet het momenteel beter dan goud!

Must Read

Volgens Reflexivity Research, een onderzoeksbureau gespecialiseerd in digitale activa, was het tweede kwartaal van 2023 een zeer opmerkelijke periode voor bitcoin. Het bureau wijst op verschillende ontwikkelingen in het wetgevingslandschap, de marktstructuur en het netwerk zelf om deze bewering te ondersteunen.Om met de prijs te beginnen: bitcoin heeft sinds het begin van het jaar een indrukwekkende stijging van 80 procent doorgemaakt.

Ter vergelijking: goud zag slechts een stijging van 5 procent in 2023, ondanks het feit dat het een market cap heeft die ongeveer twintig keer zo groot is als die van bitcoin. Dit betekent dat een stijging van 5 procent voor goud zich zou vertalen naar bijna 100 procent voor bitcoin.

Bovendien presteerde bitcoin in deze periode beter dan de S&P 500 (16 procent) en de Nasdaq (40 procent). Reflexivity Research wijst erop dat na een daling van 75 procent vanaf de all-time high in november 2021, bitcoin nu nog maar 55 procent verwijderd is van die prijs. Het onderzoeksbureau merkt ook op dat hoewel de geschiedenis zich niet altijd herhaalt, er wel overeenkomsten zijn in prijscycli. Reflexivity Research suggereert dat de huidige cyclus voor bitcoin lijkt op eerdere cycli die zijn waargenomen in 2011-2013, 2014-2017 en 2018-2021.

Twee redenen voor groeiende interesse

Bitcoin beleeft dit jaar een stijging in populariteit, dankzij twee belangrijke gebeurtenissen: de bankencrisis waarbij Silicon Valley Bank betrokken was en de toepassing van BlackRock’s Spot Bitcoin ETF. Hierdoor is de marktdominantie van bitcoin voor het eerst sinds 2021 groter dan 50 procent.Reflexivity Research heeft een verschuiving waargenomen in de aandacht van Ethereum naar Bitcoin op de termijnmarkt. Deze verschuiving is zichtbaar in het toenemende volume van de continue futureshandel voor Bitcoin, terwijl het volume van Ethereum lijkt af te nemen.

Bij het analyseren van de factoren die hebben bijgedragen aan de koersprestaties van Bitcoin, ontdekte Reflexivity Research dat de meeste sterke prestaties plaatsvonden tijdens Amerikaanse handelsuren, specifiek na de ETF-aanmelding van BlackRock.

Ondanks de positieve prijsactie heeft Bitcoin nog steeds een gebrek aan liquiditeit in vergelijking met traditionele valuta. Reflexivity Research schrijft dit toe aan de onzekerheid rond wet- en regelgeving in de Verenigde Staten, die druk uitoefent op marktdeelnemers. Deze onzekerheid heeft echter ook een kans gecreëerd voor BlackRock om vol vertrouwen de markt te betreden.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img