zondag, mei 19, 2024

Hoe vaak verhoogt de FED de rente nog dit jaar?

Must Read

De bitcoinprijs in 2022 en 2023 werd sterk beïnvloed door de agressieve renteverhogingen van de Amerikaanse Federal Reserve, die werden doorgevoerd om de hoge inflatie te bestrijden. Nu de inflatie tekenen van afzwakking vertoont (CPI op 3,0 procent en kerninflatie op 4,8 procent), kunnen er overwegingen worden gemaakt voor het einde van de renteverhogingscyclus.Volgens de markt is er een grote kans (ongeveer 96 procent) op een laatste renteverhoging van de Federal Reserve op 26 juli 2023. Ondanks de eerdere dalingen overweegt de Federal Reserve nog geen verlenging van de rentepauze.

Na de komende vergadering is de volgende geplande rentevergadering op 20 september. Als de Federal Reserve volgende week de rente met 0,25 procent verhoogt, zou dat resulteren in een bandbreedte van 5,25 – 5,50 procent. De markt verwacht dat de rente op 20 september op dit niveau blijft.

Dit suggereert dat er misschien niet nog een renteverhoging komt, wat duidt op een mogelijk einde van de rentecampagne van de Federal Reserve. Het is heel onverwacht dat de rente kan stijgen naar 5,25 – 5,50 procent zonder dat dit een recessie veroorzaakt.

Verder is het afwachten

De volgende stap is wachten tot de Federal Reserve de rente gaat verlagen. Dit kan alleen gebeuren als de kerninflatie terugkeert naar 2,0 procent of als er een recessie komt. De markt wordt steeds sceptischer over dat laatste, zoals blijkt uit de stijgende prijzen van risicovolle activa.Het is echter belangrijk om voorzichtig te blijven tijdens momenten van buitensporig optimisme, omdat een recessie sommige beleggers nog steeds zou kunnen verrassen.

De huidige euforie is vooral duidelijk in de markt voor traditionele activa. Als je bedenkt dat de rentetarieven de afgelopen tien jaar op nul hebben gestaan, zou het ongebruikelijk zijn als de economie zich zou kunnen handhaven met rentetarieven van 5,50 procent. Een nieuwe economische terugslag lijkt bijna onvermijdelijk.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img