zondag, mei 19, 2024

Analyses en vooruitzichten van de Bitcoin voor week 29

Must Read

De week is voorbij, dus het is tijd om de belangrijkste macro-economische factoren onder de loep te nemen. Laten we beginnen met een terugblik op enkele belangrijke ontwikkelingen van afgelopen weekend. Daarna geven we een vooruitblik op de cruciale macro-economische gebeurtenissen voor de komende week.Macro Overzicht van vorige week:

We kunnen niet voorbijgaan aan de overwinning van Ripple in de rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC). Dit bracht opluchting en prijsstijgingen voor bijna elke altcoin, evenals voor Coinbase en Binance, die nu minder te vrezen hebben in hun rechtszaken tegen de SEC.

Vanuit macro-economisch perspectief waren vooral de lage inflatiecijfers in de Verenigde Staten opmerkelijk. Dit heeft het optimisme over de toekomst verder aangewakkerd. We moeten echter rekening houden met de 10 agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve in de afgelopen 15 maanden.

Het huidige marktoptimisme over de vooruitzichten van de economie zou wel eens overdreven kunnen zijn. Het is de moeite waard om vraagtekens te zetten bij de plotselinge daling van de inflatie. Het zou een gevolg kunnen zijn van een verminderde vraag binnen de Amerikaanse economie. Als dat het geval is, zou de langverwachte recessie in het verschiet kunnen liggen.

Als we bijvoorbeeld kijken naar het Amerikaanse bruto binnenlands inkomen (GDI), dan blijkt dat de Amerikaanse economie zich al in een recessie bevindt. In zowel Q4 2022 als Q1 2023 zagen we een negatieve groei (respectievelijk 3,3% en 1,8%). Bijgevolg kan de markt in de komende maanden nog steeds verrast worden door een significante recessie en dalende aandelenkoersen.

Vooruitzichten komende week

Vooruitkijkend naar de komende week zijn er verschillende belangrijke macro-economische gegevens om aandacht aan te besteden. Op dinsdag 18 juli komt de Verenigde Staten met gegevens over de detailhandelsverkopen, wat een cruciale indicator is voor het detecteren van tekenen van een recessie in de economie.Woensdag komen de consumentenprijsindex (CPI) en de kerninflatiecijfers voor de Eurozone uit. De CPI zal naar verwachting uitkomen op 5,5 procent, wat aangeeft dat de inflatie nog steeds te hoog is en voor de ECB geen reden is om de rente te verlagen.

Donderdag is het interessantste moment van de week met de bekendmaking van het aantal werkloosheidsaanvragen in de Verenigde Staten. In tegenstelling tot het maandelijkse werkloosheidscijfer geeft deze indicator wekelijks inzicht en kan hij toekomstige trends helpen voorspellen. Op dit moment blijft het werkloosheidscijfer historisch laag op 3,6 procent, wat suggereert dat een recessie niet aanstaande is. Het is echter vermeldenswaard dat het bruto binnenlands inkomen (GDI) van de VS twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei heeft gekend, waardoor het land technisch gezien in een recessie verkeert.

Deze unieke situatie stelt de Federal Reserve voor een uitdagend dilemma. Normaal gesproken kan de Fed in een recessie de rente verlagen om de economie te stimuleren, omdat een hoge werkloosheid leidt tot minder consumptie en inflatie. Maar met een lage werkloosheid staat de Fed voor de moeilijke keuze om ofwel de economie te ondersteunen en de inflatie te laten stijgen, of de rente hoog te houden om de inflatie onder controle te houden. Deze beslissing lijkt een keuze tussen twee onwenselijke opties.

Al met al is de komende week misschien niet gevuld met belangrijke macro-economische ontwikkelingen, maar de anticipatie bouwt zich op voor de volgende week, wanneer de Federal Reserve haar nieuwe rentebesluit bekendmaakt.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img