zondag, mei 19, 2024

Bitcoin valt terug: komt er weer een nieuwe dip aan?

Must Read

Bitcoin (BTC) maakte vorige week een piek door vanwege het nieuws over de rechtszaak tegen Ripple. De prijs van Bitcoin brak door de grens van $31.000, maar viel uiteindelijk terug tot net boven $30.000, waar het bijna een maand is gebleven. Op dit moment consolideert Bitcoin rond $30.300.Op dit moment staat de BTC-prijs op $30.295 op Binance en €26.968 op Bitvavo. Dit weerspiegelt een prijsdaling van 0,1% vandaag, met een totale marktkapitalisatie van $588 miljard en een dominantie van 48,4%. De Fear & Greed Index staat momenteel op 54, wat wijst op een neutraal sentiment.

Wat macro-economische ontwikkelingen betreft, waren er vorige week lager dan verwachte Amerikaanse inflatiecijfers en een daling van de Amerikaanse dollarindex (DXY), die zijn slechtste week sinds november 2022 beleefde. Dit leidde tot positieve marktprestaties, vooral voor risicovollere activa. Er is echter een mogelijkheid van een lichte opwaartse correctie voor de DXY deze week.

Verwachting is dat de FED de rente opnieuw zal verhogen

Wat betreft de Federal Reserve verwacht 96% van de markt deze maand een renteverhoging van 0,25%. De officiële beslissing zal echter worden aangekondigd op 26 juli na de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC). Het is belangrijk op te merken dat een pauze in renteaanpassingen niet hetzelfde is als een renteverlaging.

De macro-economische ontwikkelingen van deze week zullen naar verwachting relatief rustig zijn. Het is echter de moeite waard om de detailhandelsverkopen en de werkeloosheidsclaims in de gaten te houden. Daarnaast is het winstseizoen begonnen, wat een ander belangrijk aspect is om in de gaten te houden.

Op de lange termijn blijft Bitcoin groei vertonen. Gegevens van Glassnode, geanalyseerd door Caleb Franzen, laten zien dat 29,1% van de Bitcoinvoorraad in vijf jaar niet is verplaatst. Dit geeft aan dat een grote groep Bitcoin-beleggers vertrouwen heeft in de toekomst en in de tussentijd geen winst wil nemen.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img