zondag, juni 16, 2024

Harde les voor Bitcoin bezitter na hack

Must Read

Investeerders hebben meerdere opties om bitcoin (BTC) op te slaan. Ze kunnen het opslaan bij de cryptobeurs of kiezen voor self-custody. Met self-custody kunnen beleggers optreden als hun eigen bank en zijn ze niet meer afhankelijk van een derde partij. Zelfbewaring brengt echter risico’s met zich mee, en beleggers moeten zich daarvan bewust zijn. Een Reddit gebruiker ondervond een veelvoorkomende kwetsbaarheid met een papieren portemonnee, wat het belang van dit verhaal en de lessen die het biedt benadrukt.

Op 24 juli stelde een Reddit gebruiker met de naam r/jdmcnair een vraag op de r/Bitcoin subreddit over de diefstal van meer dan $3.000 aan bitcoin uit zijn papieren portemonnee door een hacker.Om te beginnen is het essentieel om het concept van een papieren portemonnee te begrijpen. Zoals de naam al aangeeft, is het een fysiek document dat geprinte publieke en private sleutels bevat. Deze methode maakt offline opslag van bitcoins mogelijk, ook wel koude opslag genoemd.

De veiligheid van het genereren van de sleutels is echter van het grootste belang, omdat hier vaak de kwetsbaarheden liggen. De Reddit gebruiker onthulde dat ze de walletgenerator.net tool gebruikten om de privésleutels voor hun portemonnee te genereren. Verschillende andere gebruikers op Reddit hebben al hun zorgen geuit over de reputatie van deze website. Het is bekend dat er in het verleden meerdere kwetsbaarheden zijn geweest.

Gebruik een hardware wallet

Hugh Brooks, de directeur van CertiK, een blockchain beveiligingsbedrijf, adviseerde voorzichtigheid bij het gebruik van portemonnee generatoren. Dergelijke tools zijn naar verluidt al geruime tijd het doelwit van hackers. Brooks vermeldde dat papieren portemonnee generatoren sinds 2019 aanzienlijke kwetsbaarheden hebben. Verder stelde hij dat als iemand walletgenerator.net heeft gebruikt om wallets te genereren, het waarschijnlijk is dat “dezelfde sleutels aan verschillende gebruikers zijn gegeven.”

Hardware wallets bieden een eenvoudige oplossing voor dit probleem, zoals Brooks aangeeft. Net als een papieren portemonnee kun je met een hardware portemonnee je bitcoin of altcoins offline opslaan. Het wordt algemeen beschouwd als de veiligste methode om je crypto-activa te beheren.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img