zondag, mei 19, 2024

Koers Bitcoin volgens topman Bloomberg op weg naar $100.000

Must Read

Volgens de bekende Bloomberg grondstoffenanalist Mike McGlone gelooft hij nog steeds heilig dat de prijs van bitcoin (BTC) $100.000 zal bereiken. Hij erkent echter dat de reis naar dit prijspunt niet gemakkelijk zal zijn.Tijdens een interview met de populaire crypto YouTuber Scott Melker, ook bekend als “The Wolf of All Streets”, ging McGlone dieper in op zijn voorspelling.

Hij legde uit dat de BTC-prijs aanzienlijk zou kunnen dalen voordat deze $100.000 bereikt. In feite suggereert hij dat er een bearish periode mogelijk is, waarbij bitcoin mogelijk weer onder de $20.000 daalt.

Toch blijft McGlone optimistisch over de toekomst van de digitale valuta. Hij gelooft dat verschillende fundamentele kenmerken zijn voorspelling ondersteunen. Eén zo’n kenmerk is de schaarste van bitcoin, want er zullen ooit maar 21 miljoen BTC bestaan. Met een toenemende vraag, vooral van institutionele beleggers en bedrijven, en een slinkend aanbod, zou de beperkte beschikbaarheid van bitcoin kunnen leiden tot aanzienlijke prijsstijgingen. McGlone beschouwt ook de mogelijke introductie van een exchange-traded fund (ETF) of beursfonds als een gunstige factor voor de toekomst van bitcoin.

Andere analysten wijzen zelfs naar de $120.000

Een andere analist van Standard Chartered, Geoff Kendrick, heeft een optimistischer kijk op de prijs van Bitcoin. In een interview met Business Insider voorspelt Kendrick een prijs van $120.000. Hij benadrukt de rol van bitcoin miners in het netwerk en hoe hun invloed een positieve feedback loop kan creëren.

De stijgende prijs van BTC stimuleert meer deelnemers om mee te doen aan mijnbouw, en Kendrick verwacht dat mijnwerkers minder druk zullen ondervinden om hun bitcoins te verkopen omdat de operationele kosten worden gedekt tegen hogere prijzen. Deze vermindering in verkoopdruk is gunstig voor de prijs.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img