zondag, juni 16, 2024

ETF Fond Bitcoin mogelijk eind van dit jaar wel goedgekeurd

Must Read

De cryptowereld kijkt al lang uit naar de komst van een bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF). De mogelijke goedkeuring van een bitcoin ETF is een veelbesproken onderwerp geworden, met talrijke ETF-aanvragen die binnenstromen. Hoewel de meningen over de goedkeuringskansen onder cryptobeleggers uiteenlopen, blijven veel topfiguren optimistisch, waaronder de CEO van Morgan Creek Capital Management.

In een recent interview sprak Mark Yusko, de CEO en Chief Investment Officer (CIO) van Morgan Creek Capital Management, zijn verwachting uit dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eindelijk groen licht zal geven voor een spot ETF. Yusko benadrukte het belang van een spot ETF op de Amerikaanse markt, omdat het zou dienen als een toegangspoort voor institutionele beleggers om vol vertrouwen de crypto-ruimte te betreden.

Aarzeling door regelgeving

Yusko wees erop dat institutionele beleggers hebben geaarzeld om de cryptowereld te betreden vanwege onzekerheden in de regelgeving en zorgen over bewaring. Een spot ETF zou deze zorgen wegnemen door een gereguleerde en veilige oplossing te bieden voor het verkrijgen van blootstelling aan BTC zonder de noodzaak om de digitale activa direct te bezitten.

Yusko voorspelt dat de SEC een spot ETF “ergens rond het einde van het jaar” zal goedkeuren. Op dit moment zijn 11 vermogensbeheerders in de race voor een bitcoin exchange fund, waaronder grote spelers als BlackRock en Grayscale. Yusko vestigt zijn hoop vooral op BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, omdat hij denkt dat dit het eerste en mogelijk het enige bedrijf zal zijn dat een spot ETF mag lanceren.

Meerdere bronnen verwachten goedkeuring ETF

Eerder deze maand werden optimistische verwachtingen voor de komst van een BTC-ruilfonds ook gewekt door voormalig SEC-voorzitter John Clayton en JPMorgan, een grote investeringsbank. Yusko heeft er vertrouwen in dat als er een spot ETF wordt geïntroduceerd op de Amerikaanse markt, dit een kapitaalinstroom van $ 300 miljard naar de bitcoinmarkt zou kunnen aantrekken.

Hij gelooft dat institutionele beleggers, die momenteel beperkingen ondervinden bij het direct investeren in bitcoin, een spot ETF een geschikte oplossing zouden vinden. Dit zou hen in staat stellen om BTC op te nemen in hun beleggingsportefeuilles en tegelijkertijd te voldoen aan hun due diligence vereisten.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img