zondag, mei 19, 2024

Grayscale Bitcoin in de lift: hoogste niveau van dit jaar bereikt

Must Read

Het handelsvolume in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), ’s werelds grootste bitcoinfonds, staat momenteel op het hoogste niveau in 2023. Deze toename in populariteit komt waarschijnlijk door de vraag naar ETF’s van BlackRock en andere beleggers, maar ook door een daling van de korting die eerder op GBTC werd toegepast.De korting verwijst naar de aandelen van GBTC die onder de marktwaarde van de bitcoin in het fonds worden verhandeld.

Momenteel beheert GBTC meer dan 600.000 bitcoin, die via de aandelen van het fonds kunnen worden gekocht met een korting van ongeveer 25 procent. Het is echter belangrijk op te merken dat GBTC een aanzienlijke beheervergoeding in rekening brengt en dat de aandelen in het fonds niet kunnen worden omgezet in echte bitcoin. Daarom kopen beleggers in wezen een verwaterde versie van bitcoin.

Door deze factoren kan GBTC worden verhandeld met een korting of zelfs een premie. In het verleden was er een periode waarin GBTC werd verhandeld tegen een premie van 20-40 procent ten opzichte van de werkelijke prijs. Dit is de laatste tijd echter niet meer het geval.

Deze situatie is een sterk argument voor de introductie van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Op dit moment is GBTC het enige fonds waarmee beleggers eenvoudig in bitcoin kunnen beleggen. Het biedt echter geen toegang tot een product dat de werkelijke bitcoinprijs volgt.

Hoewel MicroStrategy van Michael Saylor ook indirecte investeringen in bitcoin mogelijk maakt via zijn aandelen, zou een echte Spot Bitcoin ETF gunstiger zijn voor de markt. Dit zou ervoor zorgen dat de prijs van de ETF gelijke tred houdt met de bitcoin, wat beleggers meer bescherming zou bieden in vergelijking met de huidige opties.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img