zondag, mei 19, 2024

El Salvador leert studenten leven met de Bitcoin als wettig betaalmiddel

Must Read

El Salvador heeft geschiedenis geschreven door als eerste land bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel in te voeren. Om de adoptie te bevorderen is het essentieel om mensen voor te lichten over de cryptocurrency en de onderliggende blockchaintechnologie. Mi Primer Bitcoin, een non-profitorganisatie, speelt een cruciale rol in dit educatieve initiatief en heeft een positieve invloed op de levens van Salvadoranen.

Ondersteund door het Ministerie van Onderwijs werd Mi Primer Bitcoin in 2021 opgericht om gratis bitcoinonderwijs te geven aan de inwoners van El Salvador. De eerste sessie van het programma vond plaats in mei en een maand later werden de diploma’s uitgereikt aan de deelnemers.

Verhaal uit eerste hand

Gerardo Moran, een Salvadoraanse tiener, deelde zijn transformerende reis na het afronden van het onderwijsprogramma via een reeks tweets. Met de hulp van Mi Primer Bitcoin kon hij zijn baan in de bouw opgeven, waar hij een schamele $6 per dag verdiende. Hij keerde zelfs terug naar zijn voormalige middelbare school om leraren te onderwijzen over bitcoin en de implicaties ervan.

Het bitcoin onderwijsinitiatief in El Salvador heeft steun van over de hele wereld gekregen. Via een crowdfundingcampagne die Mi Primer Bitcoin in april vorig jaar lanceerde, bereikten ze twee maanden geleden de belangrijke mijlpaal van één BTC. Liefhebbers van Bitcoin-onderwijs uit verschillende landen hebben gul bijgedragen, wat de adoptie in het land heeft bevorderd.

Binnen een jaar landelijk programma invoeren

Gilberto Motto, de onderwijsdirecteur van El Salvador, benadrukte het belang van het richten van bitcoinonderwijs op de jongere generatie. Door elke 16- of 17-jarige in het land te bereiken, wil het onderwijsinitiatief de hele natie binnen een jaar effectief onderwijzen. De strategische impact van deze aanpak ligt in het feit dat deze jongeren hun kennis vervolgens kunnen delen met hun families en gemeenschappen.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img