dinsdag, april 16, 2024

Bitcoin omhoog? Deze 3 factoren hebben deze week de meeste invloed

Must Read

Bitcoin (BTC) staat opnieuw voor de uitdaging om de grens van $30.000 te verdedigen. Vorige week bereikte het een nieuw hoogtepunt van $31.500, de hoogste prijs van het jaar, gedreven door de hype rond Blackrock’s spot bitcoin ETF. Vrijdag dook de prijs echter onder de $30.000, wat leidde tot een lichte verslechtering van het sentiment.Vanaf vanochtend schommelt de bitcoin rond $30.100.

Op het moment van schrijven staat de prijs op $30.113 op Binance en €27.492 op Bitvavo. Dit vertegenwoordigt een prijsdaling van 0,6% vandaag. De totale marktkapitalisatie staat op $ 584 miljard, waarbij bitcoin 50% domineert. De Fear & Greed Index geeft een niveau van 56 (Hebzucht) aan.

Veel nieuwe Macro data

Deze week zal het iets drukker zijn met macro-economische data vergeleken met de voorgaande week. Het inkomstenseizoen begint, met toespraken van verschillende centrale bankiers van de Federal Reserve. Op woensdag worden de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) en kerninflatie gepubliceerd, die historisch gezien de prijsschommelingen van BTC beïnvloeden. Op donderdag wordt de producentenprijsindex onthuld, gevolgd door werkloosheidscijfers en werkloze aanvragen op vrijdag.

Moeilijkheidsgraad hash rate omhoog

De hash rate, of rekenkracht, van het Bitcoin netwerk blijft nieuwe records bereiken. Het zevendaagse gemiddelde heeft de 400 exahashes per seconde (EH/s) overschreden, waarbij het driedaagse gemiddelde afgelopen weekend 445 EH/s bereikte. Deze stijging in hashsnelheid zal naar verwachting leiden tot een aanzienlijke toename in de bitcoin mining moeilijkheidsgraad, tot een nieuw record van 53,2 T, een stijging van 5,05%. Deze verandering zal morgen plaatsvinden, waardoor sommige miners mogelijk hun BTC-holdings zullen verkopen.

Analist Caleb Franzen suggereert dat het misschien tijd is voor bitcoin om zijn volgende beweging omhoog te maken en het weerstandsniveau tussen $31.700 en $32.600 te testen. Analist Material Indicators is echter minder overtuigd en denkt dat bitcoin nog wel even range-bound kan blijven, tenzij er een plotselinge prijsdaling plaatsvindt. Er is nog steeds een aanzienlijke vraag naar liquiditeit van ongeveer $ 100 miljoen tussen de huidige prijs en $ 32.000, maar de publicatie van de CPI zou meer volatiliteit in de markt kunnen brengen.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img