zondag, mei 19, 2024

BlackRock CEO denkt dat Bitcoin wel eens de valuta zou kunnen overstijgen

Must Read

De crypto-industrie heeft onlangs een significante ommekeer doorgemaakt, wat heeft geleid tot speculaties dat de stierenmarkt officieel is begonnen. De adoptie van cryptocurrencies lijkt weer toe te nemen, en BlackRock CEO Larry Fink heeft zijn geloof uitgesproken dat cryptocurrencies zoals bitcoin uiteindelijk de marktwaarde van nationale valuta’s zouden kunnen overtreffen.

In een interview met CNBC deelde Fink, die leiding geeft aan ’s werelds grootste vermogensbeheerder, een positieve kijk op crypto, die een grote impact zou kunnen hebben op de industrie. Fink verklaarde dat steeds meer beleggers informeren naar de rol van crypto, en hij ziet het als een internationale asset met unieke waarde vergeleken met andere asset classes. Hij gelooft dat crypto vanwege het mondiale karakter uiteindelijk de waarde van nationale valuta’s zal overstijgen, waarbij hij de recente depreciatie van de Amerikaanse dollar als voorbeeld noemt.

Totale marktwaarde  al hoger dan de Singaporese dollar

Het idee dat cryptocurrency de waarde van hele nationale munteenheden zal overtreffen is niet nieuw. Bepaalde munten hebben deze prestatie al geleverd. Zo is de totale marktwaarde van BTC volgens de ranglijst van CoinMarketCap nu hoger dan de Singaporese dollar (SGD), de Vietnamese dong (VND) en de Indonesische roepie (IDR). Op dezelfde manier is Ethereum (ETH) al voorbijgestreefd aan de Colombiaanse peso (COP) en de Marokkaanse dirham (MAD).

BlackRock, een financiële beheermaatschappij die $9,4 biljoen beheert, is geïnteresseerd in een bitcoin exchange traded fund (ETF). Aangenomen wordt dat de CEO van BlackRock, Fink, gelooft dat cryptocurrency uiteindelijk zelfs de grootste nationale valuta zoals de dollar en euro zal overtreffen. Als BlackRock zelfs maar een klein deel van zijn vermogen in crypto zou investeren, zou dat de industrie enorm ten goede kunnen komen. BlackRock heeft in juni zelfs al een spot bitcoin ETF aangevraagd bij de Amerikaanse beurswaakhond.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img