maandag, juli 15, 2024

Bitcoin stijgt ruim $1000,- in slechts drie minuten tijd

Must Read

Bitcoin (BTC) maakte vannacht een aanzienlijke stijging door van enkele procenten in slechts een paar minuten. De prijs passeerde een belangrijk weerstandsniveau en bereikte het hoogste punt in meer dan zes weken. In deze ochtendupdate analyseren we de prijsstijging en de huidige stand van zaken. Daarnaast markeert vandaag een historische dag voor Ethereum (ETH).

De prijsuitbraak van Bitcoin is het hoogtepunt van onze bespreking. Om vijftien minuten na middernacht verraste Bitcoin iedereen met zijn buitengewone prijsbeweging. Binnen een tijdsbestek van 20 minuten escaleerde de prijs van $27.200 naar $28.000. Rond 6:00 uur ’s ochtends bereikte Bitcoin zijn piek van ongeveer $28.200. Dit prijsniveau is niet meer gezien sinds de aanzienlijke daling halverwege augustus.

Nieuw steunpunt $29.000

Met deze aanzienlijke prijsstijging is Bitcoin met succes door het cruciale weerstandsniveau van $27.500 gebroken. Momenteel handelen we rond het volgende belangrijke niveau van $28.165. Dit specifieke niveau fungeerde eerder als een sterke barrière eind september. Om precies te zijn, de BTC prijs op de Bybit crypto exchange staat momenteel op $28.059. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo staat de BTC-prijs in euro’s op 26.539. Als Bitcoin zijn opwaartse momentum weet vast te houden, zal het niveau rond $ 29.000 van het grootste belang zijn. Dit zou mogelijk het laatste obstakel kunnen zijn voor het bereiken van nieuwe jaarlijkse hoogtepunten.

Data en speech uit de Verenigde Staten

De altcoin markt is getuige van een enorme stijging, met Solana (SOL) voorop. Terwijl Bitcoin de top 10 van cryptocurrencies domineert, is Solana erin geslaagd om de koning van de cryptocurrencies te overtreffen. De huidige prijs staat op $24,13, een indrukwekkende stijging van 13,50 procent in slechts 24 uur.Ondertussen laten Ethereum (ETH) en Cardano (ADA) op dit moment ook veelbelovende stijgingen zien, met stijgingen van respectievelijk 2,97 procent en 3,41 procent.

Vandaag staat Ethereum een belangrijke ontwikkeling te wachten, want er worden negen verschillende op futures gebaseerde Exchange Traded Funds (ETF’s) voor Ethereum verwacht. Bloomberg-analist Eric Balchunas heeft potentiële kandidaten voor deze ETF’s geïdentificeerd.

Daarnaast kunnen we anticiperen op de publicatie van de Manufacturing Purchasing Managers’ Index (PMI) uit de Verenigde Staten, die de productieactiviteit meet. De verwachte stand is 47,7, iets hoger dan het cijfer van 47,6 van de vorige maand. Tot slot zal Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, om 17.00 uur ET een toespraak houden. Deze toespraak kan invloed hebben op de wisselkoers van Bitcoin, omdat het inzicht kan geven in het toekomstige monetaire beleid.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img