zondag, mei 19, 2024

Bitcoin wales beheren samen 40% van alle Bitcoins

Must Read

Volgens de gegevens van Glassnode zijn speculatieve Bitcoin wales, mesnen die meer dan 1.000 bitcoin bezitten, momenteel de meest actieve deelnemers in de bitcoin gemeenschap. Deze whales zijn goed voor 41 procent van de totale instroom op exchanges, waarbij meer dan 82 procent naar Binance gaat, de grootste exchange in de industrie.

De analyse van Glassnode onthult ook dat veel van deze actieve whales kortetermijnhouders zijn, die hun bitcoin minder dan 155 dagen in hun bezit hebben. Op basis van historische gegevens ontdekte Glassnode dat entiteiten die bitcoin minder dan 155 dagen in hun bezit hebben, eerder geneigd zijn om het op korte termijn te verkopen. Dit blijkt duidelijk uit de gegevens, want deze walvissen sturen aanzienlijke hoeveelheden bitcoin naar exchanges.

Verder laat de grafiek van Glassnode een dalende trend zien in het langetermijninvesteringsgedrag van whales. In 2011 bezaten de walvissen 76 procent van alle bitcoin, terwijl ze nu nog maar 46 procent bezitten.

De gegevens van Glassnode laten ook een significante daling zien in de totale bitcoinbalans van whales, met een daling van 255.000 bitcoin sinds 30 mei. Dit is de grootste maandelijkse daling in de geschiedenis, gelijk aan ongeveer 148.000 bitcoin per maand.

Verkoopdrang is aan het afnemen

Recente gegevens suggereren echter dat het verkoopgedrag van whales aan het afnemen is. Saldi van whales met meer dan 100.000 bitcoin stegen de afgelopen 30 dagen met 6.600 bitcoin. Whales met 10.000 tot 100.000 bitcoin zagen een afname van 49.000 in hun saldo, terwijl whales met 1.000 tot 10.000 bitcoin een toename van 33.800 bitcoin zagen.

Het is vermeldenswaard dat tijdens de recente rally van bitcoin, whales een aanzienlijke hoeveelheid munten naar exchanges stuurden, gemiddeld 16.300 bitcoin per dag en goed voor 41 procent van de instroom. Dit is vergelijkbaar met de niveaus die werden waargenomen tijdens de crash van LUNA en de implosie van FTX.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img