maandag, juli 15, 2024

Waarom de Bitcoin nu toch onder de $29.000 is gezakt

Must Read

Bitcoin (BTC) worstelde om de mijlpaal van $30.000 terug te winnen en maakte gisteren laat in de ochtend een aanzienlijke daling door vanaf $29.800. Daarna bereikte het een dieptepunt van $28.850 voordat het stabiliseerde net boven $29.000. Daarna bereikte het een dieptepunt van $28.850 voordat het zich stabiliseerde net boven $29.000.Momenteel staat de BTC prijs op $29.151 op Binance en €26.329 op Bitvavo. Dit weerspiegelt een daling van de bitcoinprijs met 2,3% vandaag, met een totale marktkapitalisatie van $ 567 miljard en een dominantie van 48,4%. De Fear & Greed Index staat op 50, wat duidt op een neutraal sentiment.

Er komt een rentedaling aan

De recente daling van de Bitcoin heeft speculaties aangewakkerd dat het verband zou kunnen houden met de aanstaande bijeenkomst van het Federal Open Market Committee (FOMC). De vergadering, die gepland staat voor deze week, zal de beslissingen van de Amerikaanse centrale bank onthullen.Opgemerkt moet worden dat de markt al anticipeerde op een renteverhoging van 0,25%, wat mogelijk is verdisconteerd in de huidige koersen. Desondanks sloten de Amerikaanse aandelenmarkten gisteren positief.

Bitcoin wales actiever

Analisten hebben een toename in activiteit onder bitcoin whales waargenomen, wat mogelijk zou kunnen leiden tot verkoopdruk en een daaropvolgende prijsdaling. Rapporten suggereren echter dat de verkoopdruk van miners is afgenomen. Bovendien wordt er morgen een aanpassing verwacht van de moeilijkheidsgraad van bitcoin mining, met een voorspelde afname van de moeilijkheidsgraad.

Het handelsvolume van Bitcoin is aanzienlijk afgenomen, met vorige week slechts 26% van de cryptohandel gewijd aan Bitcoin – het laagste niveau in vier maanden. Deze volumedaling heeft geresulteerd in een lage marktliquiditeit en daardoor een lage volatiliteit. De volatiliteitsindex voor BTC is gedaald tot 37%, het laagste niveau in twee jaar, volgens Greeks.live.

Laag volume, liquiditeit en volatiliteit

De voorzichtigheid van beleggers blijkt uit de uitstroom van bitcoinfondsen, die vorige week een trendbreuk zagen in de instroom. Coin Shares meldt dat er $13 miljoen is uitgestroomd uit bitcoinfondsen, goed voor slechts 5% van de instroom van vorige maand.

Goud heeft daarentegen goed gepresteerd, met een stijging van 2,5% in juli, terwijl bitcoin met 5% is gedaald. De toegenomen vraag van centrale banken naar goud heeft bijgedragen aan het succes en veel banken hebben hun voorraden uitgebreid. Bovendien doen geruchten de ronde dat BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) de lancering overwegen van een stablecoin die wordt ondersteund door goud.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img