dinsdag, april 16, 2024

Bitcoin onder de $29.000 en bereikt het laagste punt in zes weken

Must Read

Bitcoin (BTC) beleefde een periode van instabiliteit toen de prijs daalde naar $28.700, het laagste niveau sinds 21 juni. In de afgelopen uren was er echter een voorzichtig herstel met de BTC-prijs die momenteel $28.927 bedraagt op Binance en €26.346 op Bitvavo. Ondanks een daling van 1,6% vandaag, staat de totale marktkapitalisatie van Bitcoin op $ 564 miljard, met een dominantie van 48,3%. De Fear & Greed Index geeft een neutraal sentiment aan met een score van 53.

Bitcoin beleggingsproducten kenden voor de tweede achtereenvolgende week een netto uitstroom, volgens CoinShares. De uitstroom van $19,3 miljoen is een kleine fractie van het half miljard dat in de eerste helft van 2023 in bitcoinfondsen is gestroomd, maar het weerspiegelt het huidige sentiment. Aan de andere kant blijft het aantal adressen met BTC stijgen, tot een nieuw record van 47,9 miljoen. Ondanks de daling van het aantal actieve adressen, zijn er het afgelopen jaar meer dan 5 miljoen wallets aangemaakt met BTC.

Analist Ali Martinez en het analysebedrijf Glassnode rapporteerden deze bevindingen. Bovendien is de volatiliteit van de bitcoinprijs momenteel op een historisch laag niveau, wat in het verleden een signaal was voor een uiteindelijke uitbraak. Op dit moment wordt een uitbraak echter niet verwacht.

Analysten verwachten dat de Bitcoin onder de $28.000 zal zakken

Bitcoin-analisten worden steeds pessimistischer op de korte termijn, met verwachtingen van een mogelijke daling naar $28.000. Volgens analist Axel Adler Jr. neemt de verkoopdruk van kortetermijnhouders af. Daarnaast is analist Tony niet verrast door de huidige daling, omdat bitcoin er niet in slaagde om de onderkant van de range terug te winnen. Beide analisten vinden een prijs van $28.000 op dit moment realistisch.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img