zondag, mei 19, 2024

Vooral Bitcoin-gerelateerde cryptomunten stijgen het hardst

Must Read

De cryptomarkt heeft de afgelopen tijd een aanzienlijke periode van rust gekend, met een laag handelsvolume en weinig liquiditeit. Hoewel de prijzen van de grootste munten de week rustig zijn begonnen, bestaat de mogelijkheid dat de volatiliteit toeneemt naarmate de maand ten einde loopt.Er zijn echter al enkele interessante ontwikkelingen gaande die voor opwinding zorgen. Een opmerkelijk DeFi-platform is hard getroffen door een grote hack, terwijl bitcoin-gerelateerde munten een sterke waardestijging doormaken. Ondanks deze gebeurtenissen blijft de totale marktkapitalisatie rond de $1,23 biljoen.

Bitcoin in het bijzonder zit momenteel gevangen in de smalste bandbreedte ooit. Vandaag staat het slechts 0,3% hoger op $29.380. Vorige week waren er verwachtingen van een uitbraak na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, maar dit gebeurde niet. In afwachting van de maandsluiting valt nog te bezien of er meer volatiliteit in de Bitcoinprijs zal komen.

Ethereum gaat moeizaam

De prijs van Ethereum had het moeilijk toen het samen met bitcoin daalde. Hoewel het herstelde, stuiterde het niet terug naar hetzelfde niveau en bleef het onder $1.875. Op dit moment schommelt de ETH prijs rond $1.867, met een lichte daling van 0,3%. Het wakker worden van walvissen is een groeiend onderwerp van discussie, meer details volgen op Crypto Insiders.Van de top 10 cryptocurrencies daalde Tron het sterkst. Binance coin (BNB) liet daarentegen een sterker herstel zien en is vandaag de enige grote altcoin in het groen, met een stijging van 0,5% op $243,6. Cardano (ADA) is al met 0,7% gedaald en wordt gewaardeerd op $0,313.

Ripple (XRP) daalde met 1,1% en staat nu op $0,7. Evenzo daalde Litecoin (LTC) met 1,1% tot $93,7, terwijl Dogecoin (DOGE) een daling van 1,2% doormaakte en $0,079 bereikte. Solana (SOL) daalde met 2,1% tot $ 24,5. Tron (TRX) leed echter het grootste verlies onder de topmunten, met een daling van 4,6% tot $0,0784.

Markt staat voornamelijk in het rood

De top 100 cryptocurrencies staan vandaag grotendeels in het rood. Het Frax-aandeel (FXS) kende een aanzienlijke daling, waarbij het 7,2% van zijn waarde verloor en daalde naar $ 6. Ondertussen is Curve (CRV) de grootste verliezer, die met 12,5% kelderde naar $ 0,64. Deze daling wordt toegeschreven aan een hack, waarover later vandaag meer informatie wordt gegeven op Crypto Insiders.

Bitcoin gerelateerde munten stijgen het hardst

Bitcoin-gerelateerde valuta’s boeken vandaag aanzienlijke winsten. Zo zijn toncoin (TON) en xdc network (XDC) met ongeveer 4% gestegen. Ecash (XEC) is met 5% gestegen, terwijl optimism (OP) met 8% is gestegen.Met name de prijzen van munten die gerelateerd zijn aan bitcoin schieten omhoog. Bitcoin (BCH) is met 4,3% gestegen tot $253,8. Bitcoin sv (BSV) heeft een nog indrukwekkendere stijging van bijna 13% doorgemaakt en bereikte $40,1. Daarnaast heeft bitcoin gold (BTG), net buiten de top 100, een opmerkelijke stijging van 36,5% doorgemaakt en is nu $19,1 waard.

De stijging van deze drie munten kan worden toegeschreven aan recent nieuws over Coinbase en de Amerikaanse toezichthouder. Meer details over deze kwestie zullen later vandaag worden gegeven op Crypto Insiders.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img