maandag, juli 15, 2024

Twee Canadese tieners stelen miljoenen aan Bitcoins

Must Read

Zelfs in de wereld van cryptocurrencies wordt traditionele zwendel vaak gebruikt om andermans bezittingen te stelen. Spear phishing, een bekende tactiek waarbij een e-mail of elektronische communicatie wordt gebruikt om privégegevens te ontfutselen, is hier een goed voorbeeld van. Onlangs dook er een nieuwsbericht op over twee 17-jarigen die een aanzienlijke hoeveelheid bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) wisten te vergaren via deze populaire oplichtingsmethode.

Volgens CBC, de grootste nieuwszender in Canada, werden twee tieners gearresteerd en aangeklaagd door de Amerikaanse politie omdat ze voor $4,2 miljoen aan bitcoin en ethereum zouden hebben gestolen van een Amerikaanse man. De jongens, die opereerden onder de schuilnamen “Felon” en “Gaze”, maakten gebruik van spear phishing om hun slachtoffer te misleiden.

Het onderzoek, waarbij het Federal Bureau of Investigation (FBI) en de U.S. Secret Service’s Electronic Crimes Task Force betrokken waren, begon vorige maand. De tieners deden zich voor als Coinbase Support, de klantenservice van de prominente cryptobeurs Coinbase. Helaas was het slachtoffer niet in staat om de valse pagina te onderscheiden en verloor uiteindelijk al hun crypto-activa.

Het blijft oppassen geblazen met crypto’s

Naar verluidt bezaten de twee beschuldigde personen meer dan 13,4 miljoen aan crypto. Ze worden momenteel beschuldigd van diefstal met een waarde van meer dan 5.000 euro en bezit van eigendom dat op criminele wijze is verkregen. Dit incident herinnert ons eraan dat oplichting een hardnekkig probleem is in de cryptoruimte. Het is cruciaal om waakzaam te blijven en niet blindelings te vertrouwen op verzoeken of communicatie. In het geval van spear phishing proberen oplichters mensen vaak gevoelige informatie te ontfutselen of geld over te maken. Ze kunnen ook proberen om malware op computers te installeren door kwaadaardige links in e-mails op te nemen.

Daarnaast gebruiken scammers verschillende andere methoden. Alleen al in het laatste kwartaal ging er meer dan $ 300 miljoen aan digitaal vermogen verloren door hacks en exploits.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img