zondag, mei 19, 2024

Bitcoin kan de komende dagen wel eens fors omhoog schieten

Must Read

Bitcoin (BTC) werd afgewezen op $30.600, maar vond al snel steun rond $30.400. Gisteravond testte het opnieuw de $30.600 en het lijkt erop dat het er deze ochtend doorheen breekt, wat duidt op potentiële volatiliteit in de toekomst.Op dit moment stijgt bitcoin op Binance naar $30.835 en op Bitvavo staat hij op €27.970. Dit vertegenwoordigt een prijsstijging van 0,7% vandaag. De totale marktkapitalisatie is $599 miljard met een dominantie van 50%. De Fear & Greed Index geeft momenteel een niveau van 64 (Greed) aan.

Vandaag wordt om 14:30 uur Nederlandse tijd de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd. De markt verwacht dat de inflatiecijfers zullen uitkomen op 3,1%, een opvallende daling ten opzichte van de 4% van de vorige maand. De Core CPI, die de kerninflatie meet, zal naar verwachting met 0,3% dalen tot 5%.

Inflatie VS

De Federal Reserve heeft al maatregelen genomen om de inflatie in de VS te verlagen van 9% naar 4% door de rente aanzienlijk te verhogen. Economen waarschuwen echter dat het terugbrengen van 9% naar 4% het “makkelijke deel” was, terwijl het bereiken van de gewenste 2% inflatiedoelstelling een grotere uitdaging zal zijn.

Ondanks de recente lage volatiliteit heeft bitcoin het potentieel voor explosieve bewegingen, omdat het binnen een smalle bandbreedte handelt, zoals opgemerkt door analysebedrijf Glassnode. De CPI aankondiging van vandaag zou als katalysator kunnen werken voor de reactie van bitcoin en voor meer volatiliteit kunnen zorgen.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img