dinsdag, april 16, 2024

Cryptobeleggers hebben doorgaans twee keuzes: crypto’s houden of overzetten

Must Read

Na de aankoop van bitcoin hebben beleggers twee opties: hun bezittingen op de cryptobeurs houden of ze overzetten naar een privéportemonnee. De laatste tijd lijkt het erop dat de meeste beleggers voor het laatste kiezen, wat resulteert in een aanzienlijke afname van de hoeveelheid bitcoin op exchanges.

Bitcoin-analist Will Clemente deelde in een tweet dat slechts 11,5 procent van de totale circulerende voorraad bitcoin momenteel op exchanges wordt aangehouden, wat het laagste punt is sinds december 2017 toen bitcoin zijn all-time high van $20.000 bereikte. In termen van daadwerkelijke bitcoin is het totale aantal op exchanges hetzelfde als in maart 2018, met een totaal van 2,252 miljoen BTC in crypto exchange wallets per 10 juli.

Een andere analist, Joe Burnett, noemde op Twitter specifiek de populaire cryptobeurs Coinbase. Hij merkte op dat de exchange momenteel 439.000 BTC bezit, vergeleken met meer dan 1 miljoen BTC in maart 2020.

Groeiende trend als positief teken

De groeiende trend om bitcoin naar externe wallets te sturen wordt over het algemeen gezien als een positief teken. Het duidt op de bereidheid om de investering voor de lange termijn vast te houden en maakt afhankelijkheid van derden overbodig, wat aansluit bij de basisprincipes van de cryptowereld. Dit betekent echter ook dat de verantwoordelijkheid volledig bij de belegger komt te liggen.

De prijs van bitcoin schommelt net boven de $30.000 en heeft moeite om boven de $31.000 te blijven. De aanstaande publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI), die naar verwachting een jaarlijkse inflatie van 3,1 procent en een kerninflatie van 5,0 procent zal laten zien, kan mogelijk invloed hebben op de bitcoinmarkt. De werkelijke cijfers en hun effect op BTC moeten nog blijken.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img