zondag, mei 19, 2024

Amerikaanse overheid blijkt enorm veel Bitcoins te hebben

Must Read

Het is geen geheim dat verschillende bedrijven een aanzienlijke hoeveelheid bitcoin (BTC) bezitten. We hebben het dan over grote spelers als Binance, Coinbase, MicroStrategy en zelfs bitcoin miners. Maar hier is iets wat je misschien verrassend vindt: de Amerikaanse overheid doet ook mee aan het bitcoinspel.

Volgens een analyse van 21.co op het onderzoeksplatform Dune heeft de Amerikaanse overheid momenteel meer dan 194.000 BTC in bezit, wat meer dan US$ 5,4 miljard waard is. Dat is ongeveer een honderdste van de totale bitcoin marktwaarde, die volgens CoinGecko ongeveer 546 miljard dollar bedraagt.

Alleen grootste inbeslagnames meegeteld

Het werkelijke bedrag is waarschijnlijk nog groter omdat 21.co alleen de grootste inbeslagnames heeft meegenomen in hun berekening. Om precies te zijn waren er maar drie grote inbeslagnames. De eerste was eind 2020 toen de overheid ongeveer 69.369 BTC in beslag nam van de darkweb marktplaats Silk Road. Daarna, in januari 2022, namen ze 94.643 BTC in beslag van de Bitfinex hack die plaatsvond in 2016. En afgelopen november arresteerden ze Silk Road fraudeur James Zhong, die ongeveer 50.676 BTC bezat.

We weten dit allemaal niet alleen uit persberichten, maar ook uit on-chain gegevens die laten zien dat de munten zijn opgeslagen in specifieke wallets. Sommige munten zijn al verkocht, maar volgens 21.co heeft de Amerikaanse overheid nog steeds meer dan 194.000 BTC in haar bezit. Dat is heel wat meer dan wat MicroStrategy bezit, ook al hebben ze onlangs hun bezit verhoogd naar 158.245 BTC.

Het is de moeite waard om op te merken dat deze analyse alleen bekende inbeslagnames omvat, dus het wordt beschouwd als de “ondergrens” van de geschatte bezittingen van de Amerikaanse overheid op basis van openbare informatie. Naar alle waarschijnlijkheid is het werkelijke bedrag nog hoger. En het is niet alleen de Amerikaanse overheid. Veel andere overheden over de hele wereld bezitten ook bitcoins, vaak in beslag genomen van criminelen. Nederland is een voorbeeld van een land dat een aantal van deze digitale munten in handen heeft gekregen.

Is het mogelijk dat de Amerikaanse overheid achter de uitvinding van Bitcoin zit?

Nou, sommige mensen denken van wel. Er doet al jaren een theorie de ronde dat de mysterieuze bedenker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, wel eens iemand van de Amerikaanse overheid zou kunnen zijn.Een voormalige cryptografie-analist van de National Security Agency (NSA) zei zelfs dat het agentschap misschien de mogelijkheid had om de eerste blockchain te ontwikkelen. Hij betwijfelt echter of het daadwerkelijk zo is gegaan. Interessant is dat een prominente Bitcoin enthousiasteling ook zijn geloof uitsprak dat de Amerikaanse overheid de ware bedenker van Bitcoin zou kunnen zijn.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img