zondag, mei 19, 2024

Dinsdag 17 oktober wordt een belangrijke dag voor de Bitcoin

Must Read

Geopolitieke spanningen maken de economische vooruitzichten niet zo geweldig voor de Verenigde Staten (en de rest van de wereld). Het lijkt erop dat de Amerikaanse centrale bank waarschijnlijk klaar is met het verhogen van de rente en op 1 november zal aankondigen dat de rente gelijk blijft, ook al is de inflatie hoger dan verwacht.

Vorige week steeg de inflatie meer dan verwacht, deels door hogere olieprijzen. Dinsdag wordt om verschillende redenen een belangrijke dag voor de bitcoinprijs.

Waarom is dinsdag cruciaal voor de bitcoinprijs?

Dinsdag krijgen we meer te horen over de detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten. Op dit moment denkt de markt dat er 33 procent kans is op een nieuwe renteverhoging van 0,25 procent, maar die kans zou kunnen dalen als de detailhandelsverkopen zwakker worden. De detailhandelsverkopen krijgen een impuls door hogere autoverkopen en hogere benzineprijzen, maar als we die eruit halen, zal het rapport waarschijnlijk zwakker zijn.

Minder mensen sparen

De creditcarduitgaven waren bijvoorbeeld lager in september, wat ons meestal een goed idee geeft van de algemene consumptietrends. De laatste notulen van de vergaderingen van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) laten ook zien dat mensen minder sparen, waardoor hun financiën meer onder druk komen te staan.

Waarom is dit allemaal zo belangrijk voor bitcoin?

Als de detailhandelsverkopen tegenvallen en we een zwak rapport krijgen, verkleint dat de kans op meer renteverhogingen. Dat zou immers de economische groei vertragen en minder opwaartse druk op de inflatie geven.Bovendien is het gewoon geen goed idee voor de Amerikaanse centrale bank om de rente te verhogen als de economie het al moeilijk heeft.

De belangrijkste taak van de centrale bank is om de inflatie te beheersen en de economie stabiel te houden. Uiteindelijk is het stabiel houden van de economie belangrijker dan het stoppen van de inflatie. Voor bitcoin zou het goed zijn als er geen renteverhogingen meer komen. We moeten dus misschien hopen op zwakkere detailhandelsverkopen.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img