maandag, juli 15, 2024

Prijs Bitcoin stabiel, maar dat kan deze week wel eens veranderen

Must Read

Bitcoin (BTC) heeft momenteel te maken met een gebrek aan liquiditeit in de markt, wat resulteert in een stagnerende prijs. Het handelsvolume is uitzonderlijk laag, met het spotvolume voor BTC op het laagste punt in drie jaar, volgens analist Axel Adler Jr. Dit gebrek aan nieuw geld dat binnenstroomt, gecombineerd met langetermijnhouders die weigeren hun BTC te verkopen, heeft bijgedragen aan de krappe marktomstandigheden.

In feite bezitten langetermijnhouders momenteel 14,59 miljoen BTC, wat goed is voor 75% van het circulerende aanbod, zoals gerapporteerd door analist Checkmate. De BTC prijs staat momenteel op $29.040 op Binance en €26.420 op Bitvavo, een daling van 0,1% vandaag, met een totale marktkapitalisatie van $565 miljard en een dominantie van 48,7%. De Fear & Greed Index staat op 49, wat wijst op een neutraal sentiment.

CTI kan wel eens een gamechanger worden

Gaat CPI deze week voor opschudding zorgen? Meestal wordt een periode van consolidatie gevolgd door een heftige uitbraak. Hoewel het voor nu onzeker blijft, hebben we een drukke week voor de boeg met betrekking tot macro-economische gegevens, die mogelijk voor wat turbulentie zouden kunnen zorgen.De consumentenprijsindex (CPI) verschijnt deze week.

De CPI van China verschijnt op dinsdag, gevolgd door de CPI en Core CPI van de VS op donderdag. De CPI van de VS heeft eerder voor aanzienlijke volatiliteit gezorgd. Daarnaast wordt volgende week vrijdag de Amerikaanse producentenprijsindex (PPI) gepubliceerd. Verder gaat het lopende winstseizoen deze week ook door.

Moielijkheid mining wordt aangepast

De moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining zal over twee dagen weer stijgen, omdat de rekenkracht van het netwerk blijft toenemen. Dit jaar heeft de moeilijkheidsgraad een significante opwaartse trend vertoond, met een dip van 3% twee weken geleden. Analisten voorspellen een stijging van 1,5% in de komende dagen.

Bitcoin is consequent afgewezen op het niveau van $29.250, waardoor analisten dit zien als een potentieel bearish signaal. In voorgaande augustusmaanden heeft bitcoin een daling van 18% meegemaakt, waardoor de prijs terug zou kunnen keren naar rond de $24.000.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img