maandag, juli 15, 2024

Bitcoin halving in zicht: wat gaat er gebeuren?

Must Read

2022 bleek een uitdagend jaar te zijn voor Bitcoin (BTC) miners, omdat ze te maken kregen met hoge energiekosten en een lage BTC wisselkoers. Veel mijnbouwbedrijven moesten hun deuren sluiten of een deel van hun apparatuur verkopen om het hoofd boven water te houden.Het jaar 2023 bracht echter betere vooruitzichten voor mijnwerkers. Met de introductie van Ordinals inscripties schoten de transactiekosten omhoog, wat leidde tot recordwinsten.

De rekenkracht van het netwerk, bekend als de hashrate, bleef nieuwe hoogten bereiken, wat duidt op meer concurrentie tussen miners en een veiliger netwerk. Marathon Digital en CleanSpark, beide genoteerd op de beurs, lieten een indrukwekkende groei zien en overtroffen hun concurrenten met een stijging van de hashrate van respectievelijk 6,2% en 13%.

Miners profiteren van het moment

Miners kunnen profiteren van dit positieve momentum nu de volgende halvering nadert. Rond april 2024 worden de Bitcoin-inkomsten gehalveerd, wat grote gevolgen kan hebben. Volgens makelaarsbedrijf Bernstein zijn grote mijnbouwbedrijven het best gepositioneerd om deze gebeurtenis te overleven vanwege hun efficiëntie, lage productiekosten en minimale schulden. Deze top 16 beursgenoteerde mijnbouwbedrijven zijn momenteel goed voor 16% van de totale hoeveelheid Bitcoin die wordt gedolven en Bernstein verwacht dat hun mijnbouwcapaciteit de komende jaren met meer dan 180% zal toenemen.

De meeste grote mijnbouwbedrijven zijn erin geslaagd om hun productiekosten per BTC onder de $15.000 te houden. Met de huidige prijs van $29.000 zorgt dit voor een gezonde winstmarge. De halvering zal de productiekosten echter verdubbelen, waardoor deze mijnbouwbedrijven mogelijk break-even zullen draaien of zelfs kleine verliezen zullen lijden, afhankelijk van de prijs van Bitcoin.

Sommige mijnbouwbedrijven, zoals Hive Digital, Riot en Marathon Digital, profiteren van de markt door Bitcoin vast te houden en tegen een hogere prijs te verkopen. Hoewel deze strategie tot hogere winsten kan leiden, brengt het ook grotere risico’s met zich mee.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img