maandag, juli 15, 2024

Koers Bitcoin na gisteren zoals verwacht inderdaad omhoog

Must Read

Bitcoin (BTC) heeft sinds gisteren meerdere pogingen gedaan om door een significante weerstandszone te breken. Het lijkt erop dat bitcoin niet tevreden is met de prijsstijging die het tot nu toe deze week heeft bereikt. Als de prijs een kleine duw krijgt, zou bitcoin zich in een zeer interessant gebied kunnen bevinden.

In de update van vanochtend duiken we in de grafiek om je te voorzien van de meest actuele informatie voor vandaag!De prijs van bitcoin is licht gestegen ten opzichte van 24 uur geleden. De afgelopen dag schommelde de bitcoin vooral tussen $28.200 en $28.600. Gisteren kwam bitcoin meerdere keren dicht bij de bovenkant van deze range. Tot voor kort was bitcoin echter niet in staat om het belangrijke weerstandsniveau rond $28.600 te passeren. Aan de andere kant slaagde het er wel in om de steunzone van ongeveer $28.200 vast te houden.

Richting de grens van de $30.000

Bitcoin is nu de grens van $28.600 gepasseerd en lijkt erop gebrand om het psychologische niveau van $30.000 te bereiken. Dit niveau werd eerder deze week kort bereikt na de verspreiding van nepnieuws over de goedkeuring van een bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF). Het $30.000 niveau is van groot belang, omdat het dient als laatste horde voordat de jaarlijkse piek van ongeveer $31.800 wordt bereikt. Aan de onderkant is het cruciaal voor bitcoin om boven de $28.000 te blijven.

Op het moment van schrijven staat de BTC-prijs op de cryptobeurs Bybit op $28.715. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo staat de BTC-prijs in euro’s op 27.129, wat 1,81 procent hoger is dan 24 uur geleden.

Alt-coins stijgen helaas niet mee

Het lijkt erop dat de altcoinmarkt een beetje een dip heeft, waarbij dogecoin en cardano de grootste klappen krijgen. Bitcoin daarentegen houdt zich sterk en laat wat groen zien met een stijging van bijna 2 procent. De Bitcoin heeft in zijn dominantie in de cryptomarkt het afgelopen jaar zijn hoogste punt bereikt. Dit wordt nog duidelijker als we kijken naar de top 10 cryptocurrencies op dit moment. De meeste staan in het rood, terwijl bitcoin opvalt met zijn positieve prestaties.

Specifiek is dogecoin (DOGE) met 1,37 procent gedaald en cardano (ADA) met 1,13 procent. Deze twee zijn momenteel de grootste verliezers in de altcoinwereld. Maar hier is een interessante wending: het lijkt erop dat de dominantie van bitcoin zich opmaakt om zijn vorige piek te overtreffen. Houd dat in de gaten!

Bitcoin vandaag!

Om 14:30 krijgen we het Building Permits report, dat ons inzicht geeft in de staat van de Amerikaanse huizenmarkt. Vervolgens krijgen we om 16:30 de Crude Oil Inventories, die de inflatie en andere factoren kunnen beïnvloeden.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img