zondag, mei 19, 2024

Grote investeerders hebben volop vertrouwen in de Bitcoin

Must Read

Het jaar 2022 werd vooral bepaald door inflatie en de verhoging van de rente door de Amerikaanse Federal Reserve. Dit zorgde voor uitdagingen voor de bitcoin wisselkoers, omdat hogere rentetarieven meestal leiden tot minder geld in omloop. Investeerders werden aangetrokken door de relatief hoge “gegarandeerde” rentetarieven van Amerikaanse staatsobligaties.In deze periode waren we getuige van het begin van desinflatie.

Wat betekent desinflatie?

Desinflatie treedt op wanneer de inflatie zijn piek heeft bereikt, maar de prijzen blijven stijgen. Het feit dat de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) daalde van 9 procent naar 3 procent betekent niet dat de prijzen dalen. Het cijfer van 3 procent voor juni 2023 is nog steeds hoger dan de inflatie in juni 2022.

Voor risicovolle activa is de daling van de inflatie echter een positieve ontwikkeling. Als de inflatie afneemt, wordt het waarschijnlijker dat de Federal Reserve haar campagne van renteverhogingen zal afronden na de volgende vergadering op 26 juli.

Er wordt verwacht dat de Federal Reserve nog één renteverhoging zal doorvoeren voordat ze hun inspanningen om de inflatie te bestrijden beëindigen. Gezien alle inflatiegerelateerde gegevens lijkt het erop dat de verhoging van 0,25 procent naar de huidige 5,25 procent al voldoende is.

In totaal hebben we nu te maken met een CPI van 3,0 procent, een kerninflatie van 4,8 procent en een Producenten Prijs Inflatie (PPI) van 0,1 procent. Dit suggereert dat 2023 een jaar van desinflatie wordt. Is het mogelijk dat de Federal Reserve te ver is gegaan met zijn renteverhogingen?

In theorie is de daling van de inflatie gunstig voor de prijzen van bitcoin en andere risicovolle activa. Het verkleint de kans op agressieve renteverhogingen door de Federal Reserve later in het jaar. We moeten echter niet de volledige impact van de renteverhogingen over het hoofd zien, die nog volledig voelbaar moet worden. Gezien het buitensporige optimisme van de markt blijft een recessie nog steeds een reële mogelijkheid.

Crypto ETF’s bieden uitkomst

Crypto ETF’s zijn een toevluchtsoord geworden voor investeerders, waarbij Noord-Amerika voorop loopt qua investeringen. De Verenigde Staten droegen $ 109 miljoen bij, terwijl Canada $ 28 miljoen toevoegde. Interessant genoeg brachten Europese beleggers geen significante wijzigingen aan in hun posities.Een fonds dat opvalt is het fonds “CoinShares Digital Securities Limited”, dat door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is aangemerkt als een fonds dat niet-geregistreerde effecten bevat. Beleggers hebben een gebrek aan interesse getoond in dit fonds, wat resulteerde in een daling van $1,6 miljoen, waardoor de totale waarde op $590 miljoen uitkwam.

Beleggers zijn echter zeer tevreden over de onderzochte beursproducten. Ze zien deze fondsen als een veilige haven temidden van de uitdagingen van beleidsmakers. Het handelsvolume van deze ETF’s is gestegen tot $ 2,3 miljard, bijna het dubbele van het jaargemiddelde van $ 1,4 miljard. In feite was het handelsvolume van vorige week goed voor 11% van het totale cryptomarktvolume, inclusief reguliere cryptobeurzen, vergeleken met het gebruikelijke gemiddelde van 2%.

 

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img